vineri, 27 ianuarie 2012

Prajitura congoleza

INGREDIENTE: -200 g zahar praf
                               -300 g faina
                               -3 linguri miere
                               -2 oua
                               -150 ml lapte
                               -o lingurita cu varf de amoniu pt prajituri
                               -1 plic zahar vaniliat
                               -un varf de cutit de sare
   Se freaca ouale cu zaharul. Se adauga mierea, sarea, zaharul vaniliat, laptele in care s-a dizolvat amoniul si apoi se pune faina. Se coace la foc mediu. Se taie blatul in patratele, care se dau prin urmatoarea GLAZURA: -200 g zahar
                     -30 g cacao
                     -5 linguri lapte
                     -150 g unt
   Se amesteca laptele cu zaharul si cacaoa, apoi se pune la fiert la foc mic pana ce se leaga. Se adauga untul.
   Dupa ce s-au dat prin glazura se dau patratelele prin nuca macinata sau nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu